Julai 10, 2009

SEDAP Paparkan Pelbagai Persediaan Puasa dan Lebaran



Melihat sahaja hidangan pada kulit majalah SEDAP isu 14 ini, sudah cukup membuatkan ada terliur dan tidak sabar untuk menatap lebih banyak lagi resipi yang termuat di dalamnya.

Memandangkan Ramadhan tiba lagi, SEDAP memaparkan banyak resipi menarik dan sesuai untuk dihidangkan ketika bersahur dan berbuka. Pelbagai info berkaitan dengan puasa juga turut dimuatkan. Bagi mereka yang sememangnya mengamalkan diet, sudah tentulah tidak menjadi masalah. Akan tetapi, adakah diet yang mereka lakukan ketika berpuasa itu adalah cara yang betul atau tidak? Untuk mengetahui lebih lanjut lagi, teruslah menatap setiap isi kandungan di dalamnya.

Pelbagai hidangan pembuka selera ketika berbuka menjadi hidangan utama berupa manisan yang terdiri daripada bahan segar dan menyegarkan. Siapa yang tidak gemar menikmati bubur manis sebagai pembuka selera di awal berbuka. Selain memberi tenaga setelah letih berpuasa di siang hari, sekaligus memberi kesegaran dengan kandungan gizi yang berkhasiat.

Selain itu, pelbagai jenis lauk-pauk yang bakal menjadi hidangan khas bersama nasi putih, akan menjadi bertambah berselera biarpun hidangan tersebut sememangnya asing buat anda. Akan tetapi, sekali rasa sudah pasti anda mahu lagi.

Antara pelbagai resipi yang bakal menyelamatkan anda ketika terlewatnya masa penyediaan menu bersahur, hidangan kering sudah tentulah menjadi pilihan utama. Selain tahan lama, boleh dikatakan sebagai penyelamat ketika anda tidak sempat menyediakan menu lainnya.

Bagi penggemar atau yang berminat membuat biskut kering, SEDAP tidak ketinggalan memaparkan beberapa jenis resipi biskut kering untuk anda mencubanya sendiri sebagai persediaan untuk hari Lebaran yang bakal tiba nanti. Selain itu, ada bermacam-macam jenis kek istimewa untuk anda mencubanya juga.

Antara buah tangan yang unik juga istimewa buat yang disayangi, SEDAP memberi ilham kuliner kepada pembaca untuk mencubanya. Selain berkesan sebagai tanda ingatan, mungkin ianya akan menjadi ikut-ikutan kepada orang ramai juga.

Istimewa buat penggemar kepak ayam dan kacang hijau, inilah masanya anda mencuba resipi kepak ayam istimewa dan juga resipi daripada kacang hijau. Sudah pasti ianya sangat lazat dan sesuai cita rasa anda.

Ada berbagai-bagai lagi hidangan istimewa turut dimuatkan di dalam majalah SEDAP kali ini, termasuklah Menu Hidangan Bulanan dan juga daripada pembaca sendiri. Jadi, jangan lepaskan peluang anda untuk memiliki senaskhah sebelum kehabisan stok. Jika anda mengalami kesukaran untuk mendapatkan majalah SEDAP, sila hubungi New Media Agency di nombor 03-92228128 atau fakskan ke nombor 03-9221 6949 atau emelkan kepada: newmedia@tm.net.my atau majalahsedap@gmail.com